Educație
Sputnik Moldova vă prezintă informații despre procesul de studii, problemele din învățământ și provocările din acest sector.

Profesorii moldoveni care dețin calificări superioare nu vor mai trebui să le confirme

Anularea confirmării calificării superioare a profesorilor ar trebui să contribuie la debirocratizarea sistemului educațional moldovenesc.
Sputnik
CHIȘINĂU, 2 oct - Sputnik. Profesorii care au obținut cea mai înaltă categorie de calificare nu vor mai fi nevoiți să o confirme. Diploma obținută de aceștia va fi valabilă pe întreaga perioadă de activitate.
Introducerea acestei reguli a fost anunțată de Ministerul Educației și Cercetării al Republicii Moldova. Potrivit ministerului, aceasta va contribui la debirocratizarea sistemului de învățământ.
„Acesta este un semnal clar că dorim să sprijinim profesorii și să creăm un mediu profesional mai predictibil, mai respectuos și mai puțin birocratic”, a declarat ministrul Educației, Dan Perciun.
Aceste modificări au fost posibile datorită ajustărilor anterioare aduse regulamentului privind atestarea cadrelor didactice din învățământul general și profesional și din serviciile teritoriale de asistență psihologică și pedagogică.