Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Popșoi: 11 cetățeni moldoveni au fost evacuați din Liban în Polonia

ministrul Afacerilor Externe, Mihail Popșoi.. Foto de arhivă
Ministerul Afacerilor Externe a anunțat despre evacuarea cu succes a 11 cetățeni moldoveni din Liban.
Sputnik
CHIȘINĂU, 2 oct - Sputnik. Unsprezece cetățeni moldoveni, majoritatea femei cu copii, au fost evacuați din Liban. Acest lucru a fost anunțat miercuri de ministrul Afacerilor Externe, Mihail Popșoi.
Potrivit lui, la moment concetățenii noștri se află în Polonia și vor reveni acasă joi.
„Moldova întotdeauna are grijă de cetățenii săi și nu îi va lăsa în necaz”, a mai precizat Popșoi.
Ministerul Afacerilor Externe a precizat că, în seara zilei de 1 octombrie, 11 cetățeni moldoveni au ajuns în orașul polonez Rzeszów, unde au fost întâmpinați de reprezentanții misiunii diplomatice moldovenești la Varșovia și cazați la un hotel.
Popșoi nu a numit numărul exact al cetățenilor moldoveni care s-ar putea afla acum pe teritoriul Libanului, dar a specificat că Ambasada Republicii Moldova în Liban cu reședința la Ankara a primit 15 cereri de evacuare. Ceilalți concetățeni vor fi evacuați în cel mai scurt timp posibil, a declarat ministrul de Externe.
De asemenea, el a mulțumit colegilor săi ucraineni care au pus la dispoziție o aeronavă pentru evacuarea persoanelor din Ucraina și Republica Moldova, precum și Organizației Internaționale pentru Migrație.