Internațional
Urmăriți site-ul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu noile evoluții în politica internațională și relațiile dintre țări.

Medvedev a sugerat Occidentului să calculeze costurile pentru ajutorul acordat Ucrainei

Medvedev: Ucraina ar putea face o mulțime de lucruri utile cu acești bani
Sputnik
CHIȘINĂU, 2 oct - Sputnik. Vicepreședintele Consiliului de Securitate al Rusiei, Dmitri Medvedev, a sugerat contribuabililor din Statele Unite și alte țări occidentale să calculeze câte lucruri utile s-ar putea face cu banii transferați Ucrainei.
Marți, secretarul de stat american Anthony Blinken a declarat într-un editorial pentru revista Foreign Affairs că ajutorul cumulat al SUA și al aliaților pentru Ucraina de la începutul operațiunii militare speciale a Rusiei este estimat la 242 de miliarde de dolari. Statele Unite au furnizat 94 de miliarde de dolari.
„Blinken Urâtul a scris: Țările occidentale au cheltuit 242 de miliarde de dolari pentru a sprijini regimul corupt de la Kiev, numai Statele Unite trimițând 94 de miliarde de dolari. Totul pentru mai multă vărsare de sânge și furt. Contribuabili, calculați câte lucruri utile ar fi putut fi făcute cu acești bani!” - a scris Medvedev pe pagina sa de pe rețeaua de socializare X.
Rusia consideră că livrările de arme către Ucraina împiedică soluționarea conflictului și implică direct țările NATO în conflict. Ministrul rus de Externe, Serghei Lavrov, a menționat că orice încărcătură care conține arme pentru Ucraina ar fi o țintă legitimă pentru Rusia. Potrivit acestuia, SUA și NATO sunt direct implicate în conflict, inclusiv nu numai prin furnizarea de arme, ci și prin instruirea personalului pe teritoriul Regatului Unit, Germaniei, Italiei și altor țări. Kremlinul a declarat că pomparea de arme în Ucraina din partea Occidentului nu favorizează negocierile și ar avea un efect negativ.