Economie
Urmăriți portalul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu tendințele, fenomenele și fluctuațiile din economia Republicii Moldova

Energocom va achiziționa 90% din energia electrică necesară de la MoldGRES

MoldGRES. Foto de arhivă
Energocom a comunicat despre planurile de a achiziționa energie electrică în luna octombrie.
Sputnik
CHIȘINĂU, 1 oct - Sputnik. În luna octombrie, Moldova va achiziționa 344.343 MWh pentru necesitățile consumatorilor de pe malul drept al Nistrului, dintre care 310.000 MWh (sau circa 90%) vor fi procurați de la Moldavskaia GRES, a comunicat compania Energocom, care activează în domeniul furnizării energiei electrice.
Aproximativ 26.000 MW*h (sau 7,5%) vor fi produși luna viitoare de termocentralele din Chișinău și Bălți, precum și de instalațiile de energie regenerabilă, potrivit prognozei.
Alți 7.450 MW*h vor fi achiziționați în România de la centrala nucleară de la Cernavoda și aproximativ 1.100 MW*h de la bursa OPCOM din România, în cazul cererii în timpul orelor de vârf.
Preliminar, Energocom SA a estimat consumul de energie electrică al locuitorilor din dreapta Nistrului în luna septembrie la 352.000 MW*h.
În octombrie 2023, Energocom a prelungit până la sfârșitul anului 2024 contractul de achiziție de energie electrică cu CET-ul de la Cuciurgani la un preț de 66 USD/MWh.