Internațional
Urmăriți site-ul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu noile evoluții în politica internațională și relațiile dintre țări.

Borrell a acuzat Ungaria de încălcarea unității Uniunii Europene

Borrell și-a exprimat regretul față de sprijinul Ungariei pentru inițiativa China-Brazilia
Sputnik
BRUXELLES, 01 oct -Sputnik. Șeful diplomației UE, Josep Borrell, a spus că aderarea Ungariei la inițiativa chino-braziliană privind Ucraina încalcă unitatea Uniunii Europene, care recunoaște exclusiv „formula păcii” a lui Vladimir Zelenski.
„Din păcate, nu mai există unitate în UE în această problemă , după ce una dintre țări, Ungaria, a ales în mod deschis să susțină inițiativa China-Brazilia”, a scris Borrell într-o postare pe blog pe site-ul Serviciului European de Acțiune Externă.
China și Brazilia au lansat împreună un consens în șase puncte cu privire la o soluție politică la criza din Ucraina în luna mai a acestui an, care a primit feedback pozitiv din partea a peste 110 de țări. În marja Adunării Generale a ONU de la New York, a avut loc o întâlnire a 15 state, printre care Franța , Elveția și Ungaria, care se pregătesc să formeze un grup Prietenii Păcii pentru a promova inițiativa de pace a Chinei și Braziliei.