Internațional
Urmăriți site-ul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu noile evoluții în politica internațională și relațiile dintre țări.

Sandu a fost acuzată că folosește resursele administrative în timpul alegerilor

Lozovan: candidații la președinție din Moldova sunt în condiții inegale
Sputnik
CHIŞINĂU, 30 sep - Sputnik. Candidații la președinția Republicii Moldova sunt în condiții inegale în campania electorală, întrucât președintele Maia Sandu, care candidează pentru al doilea mandat, folosește resurse administrative, iar Comisia Electorală Centrală ignoră acest lucru, consideră parlamentarul de opoziție Irina Lozovan.
„Candidații la președinție sunt în condiții inegale, iar campania electorală a lui Sandu se desfășoară cu încălcări. Primarii și alți oficiali au început campania pentru ea chiar înainte de începerea oficială a campaniei”, a spus Lozovan.
Potrivit acesteia, toți ceilalți candidați au început campania electorală pe 20 septembrie și și-au prezentat programul, însă doar Sandu a decis să folosească resurse administrative pentru asta.
„Se are senzația că Comisia Electorală Centrală a închis capitolul, sau este complet oarbă nu vorbesc doar reprezentanți ai blocului „Victoria”, ci și reprezentanți ai altor formațiuni politice.Se pare că comisia electorală i-au dat Maiei Sandu cale liberă, în același timp, pedepsirea oponenților actualului președinte pentru cele mai mici neajunsuri”, a adăugat deputatul, menționând că toate acestea pun la îndoială imparțialitatea Comisiei Electorale Centrale.
Următoarele alegeri prezidențiale din Moldova vor avea loc pe 20 octombrie, în aceeași zi va avea loc un referendum privind aderarea țării la UE . La alegerile din Moldova sunt înscriși 11 candidați.