Internațional
Urmăriți site-ul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu noile evoluții în politica internațională și relațiile dintre țări.

Netanyahu a anunțat aderarea la guvern a unui politician de opoziție

Netanyahu a anunțat intrarea politicianului de opoziție Saar în guvern
Sputnik
TEL AVIV, 30 sep - Sputnik. Premierul israelian Benjamin Netanyahu a anunțat duminică intrarea în guvern a politicianului de opoziție și lider al partidului Noua Speranță, Gideon Saar, care se va alătura și cabinetului politico-militar, care ia decizii cheie în cursul războiului.
Saar a fost printre politicienii care s-au alăturat guvernului de unitate națională creat după atacul palestinian Hamas asupra Israelului din 7 octombrie 2023 și războiul care a început puțin mai târziu în Fâșia Gaza. În martie, ca ministru fără portofoliu în acest guvern, Saar și-a anunțat demisia din acesta pentru că nu a fost niciodată inclus în cabinetul militar îngust, care lua decizii cheie pentru țară în condiții de război.
„Apreciez foarte mult decizia lui Gideon Saar, care a acceptat propunerea mea și a decis să revină la guvern. Acest pas promovează unitatea în interiorul nostru și unitatea împotriva dușmanilor noștri... Nu este un secret că am avut divergențe înainte, dar după 7 octombrie am lăsat amândoi în urmă tot restul trecutului. Acesta a fost cazul când Gideon Saar s-a alăturat guvernului în octombrie și același lucru se va întâmpla acum, când Gideon se va întoarce în guvern și în cabinetul militar-politic”, a spus Netanyahu la o conferință de presă comună cu Saar.
Saar, la rândul său, a spus că Israelul trece prin zilele decisive ale războiului. El a menționat că se întoarce la guvern după ce Israelul și-a schimbat abordarea față de război și a demonstrat o hotărâre remarcabilă.
„În acest moment, este important să se întărească Israelul, guvernul său, unitatea și coeziunea sa. Prin urmare, am fost de acord cu solicitarea primului ministru Netanyahu de a mă alătura guvernului și de a contribui la activitatea acestuia în centrele decizionale folosind experiența și abilitățile mele. Aceasta este o acțiune patriotică și corectă acum”, a subliniat Saar.
Politicianul a precizat că a intrat în guvern fără un acord de coaliție.
În urmă cu câteva săptămâni, presa israeliană a raportat că Sa'ar urma să se alăture guvernului în calitate de noul ministru al apărării, dar mai târziu au apărut rapoarte conform cărora politicianul ar fi refuzat postul. Saar s-a alăturat acum guvernului ca ministru fără portofoliu.