Rusia
Aflați ultimele noutăți din Rusia, știri care reflectă aspecte sociale și politice, relațiile cu alte state, inovațiile tehnologice, declarațiile președintelui țării, Vladimir Putin, și ale altor oficiali.

Zaharova, despre aprecierile date Departamentului de Stat american la ONU

Zaharova: pe marginea ONU se discută că Departamentul de Stat a devenit un birou pentru distribuirea muniției
Sputnik
MOSCOVA, 29 sep – Sputnik. Reprezentanta oficială a Ministerului rus de Externe, Maria Zaharova, a vorbit pe canalul Telegram despre aprecierile date Departamentului de Stat american în marja Adunării Generale a ONU.
„În marginea ONU, se discută că Departamentul de Stat al SUA s-a transformat într-un birou pentru distribuirea muniției, iar diplomația americană s-a descalificat”, a scris ea.
În această săptămână, președintele american Joe Biden a anunțat un nou pachet de ajutor militar de 375 de milioane de dolari pentru Ucraina. Șeful Departamentului de Stat, Antony Blinken, a clarificat că ajutorul va include în muniție, inclusiv muniție cluster pentru artilerie și HIMARS MLRS, rachete pentru Javelin și rachete antitanc. În plus, Biden a spus că a decis să transfere bombele ghidate JSOW cu rază lungă la Kiev.
Rusia a afirmat în repetate rânduri că asistența militară occidentală nu este de bun augur pentru Ucraina și nu face decât să prelungească conflictul, în timp ce transportul cu arme devine o țintă legitimă pentru armata rusă.