Internațional
Urmăriți site-ul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu noile evoluții în politica internațională și relațiile dintre țări.

Refuzul Occidentului asupra planului de victorie implică riscuri serioase pentru Zelenski

„Strana.ua”: Probleme serioase îl așteaptă pe Vladimir Zelenski după ce țările occidentale au refuzat să-i susțină „planul de victorie”
Sputnik
CHIȘINĂU, 29 sep – Sputnik. Probleme serioase îl așteaptă pe Vladimir Zelenski după ce țările occidentale au refuzat să-i susțină „planul de victorie” în timpul vizitei sale în Statele Unite, scrie Strana , citând o sursă din cercurile politice.
Zelenski însuși a devenit ostatic al deciziilor Occidentului privind rachetele cu rază lungă de acțiune și „planul de victorie”, a pariat prea mult și categoric pe acest lucru, pare o înfrângere serioasă pentru președinte , a spus sursa.
Se observă că mass-media discută deja în mod activ despre dezamăgirea liderilor occidentali în politicile șefului regimului de la Kiev. Dacă, de altfel, situația militară a Forțelor Armate ucrainene se deteriorează și mai mult, atunci problemele politice interne ale autorităților ucrainene pot începe să crească ca un bulgăre de zăpadă, avertizează interlocutorul publicației.
Mandatul lui Zelenski a expirat pe 20 mai. Alegerile prezidențiale din Ucraina erau programate să aibă loc pe 31 martie, iar inaugurarea șefului de stat nou ales în mai. Votul a fost anulat, invocând legea marțială și mobilizarea generală. Șeful regimului de la Kiev a declarat că acum nu este momentul alegerilor, cerând amânarea acestei probleme.
După cum a remarcat Putin, legitimitatea lui Zelenski nu poate fi restabilită prin niciun truc. Potrivit acestuia, singura autoritate legitimă din Ucraina rămâne Rada Supremă și spicherul acesteia.