Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Recean: vom face în așa fel încât terenurile noastre să nu fie vândute străinilor

Prim-ministrul Recean a declarat că în procesul de negocieri dintre UE și Moldova se va asigura că terenurile țării nu pot fi cumpărate de străini.
Sputnik
CHIȘINĂU, 29 sept - Sputnik. Prim-ministrul moldovean Dorin Recean a calificat drept false informațiile potrivit cărora, în procesul de aderare la UE, Moldova va trebui să permită străinilor să cumpere terenuri.
„Poziția noastră privind vânzarea liberă a terenurilor agricole este clară: Moldova în procesul negocierilor de aderare va realiza ceea ce este în interesul nostru național”, a scris Recean pe pagina sa de socializare.
El a subliniat că Moldova în procesul de negocieri „nu semnează documente orbește și negociază în interesul țării”.
„Și ne vom asigura că pământurile noastre nu vor fi vândute străinilor. Sunt multe state în UE care chiar și acum au restricții privind vânzarea terenurilor către străini. Noi vom face același lucru”, a asigurat prim-ministrul.
Anterior, ambasadorul UE, Janis Mažeiks, a declarat într-un interviu că acordarea dreptului Republicii Moldova de a cumpăra terenuri străinilor este unul dintre aspectele negocierilor privind aderarea Republicii Moldova la Uniunea Europeană.