Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Sandu a semnat decretul privind demisia șefului Marelui Stat Major al Armatei Naționale

Generalul de brigadă Eduard Ochladciuc. Foto de arhivă
Șeful Marelui Stat Major, comandantul Armatei Naționale a Republicii Moldova, generalul de brigadă Eduard Ochladciuc, a demisionat oficial.
Sputnik
CHIȘINĂU, 27 sept - Sputnik. Președinta și comandantul suprem al Forțelor Armate ale Republicii Moldova, Maia Sandu, a semnat joi un decret privind demisia lui Eduard Ochladciuc din funcția de șef al Marelui Stat Major și comandant al Armatei Naționale.
Intenția de a-l demite din funcție pe generalul de brigadă Ochladciuc a fost anunțată la ședința de guvern din 18 septembrie. În aceeași zi, propunerea de demisie a fost trimisă Maiei Sandu.
Ministerul Apărării a declarat că demisia lui Ohladciuc se datorează expirării termenului prevăzut în contractul său.
Eduard Ochladciuc a fost numit șef al Marelui Stat Major al Armatei Naționale a Republicii Moldova la 8 noiembrie 2021. Este absolvent al Universității Militare din Harkov, al Colegiului Militar din București și al Colegiului Internațional George C. Marshall pentru Studii de Securitate.
Generalul de brigadă are mai mult de 30 de ani de experiență militară. Înainte de a conduce Marele Stat Major, Ochladciuc a deținut mai multe funcții de comandă în Armata Națională.