Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Premierul Recean va conduce delegația țării la Adunarea Generală a ONU

Prim-ministrul moldovean va rosti un discurs în cadrul sesiunii Adunării Generale a ONU.
Sputnik
CHIȘINĂU, 27 sept - Sputnik. Prim-ministrul Republicii Moldova, Dorin Recean, va pleca în SUA în fruntea delegației moldovenești pentru a participa la cea de-a 79-a sesiune a Adunării Generale a ONU, care va avea loc la New York în perioada 24-30 septembrie.
În cadrul plenului Adunării Generale a ONU, șeful Guvernului va susține un discurs în care va evidenția contribuția Republicii Moldova la soluționarea unor probleme globale precum securitatea regională, schimbările climatice și va pleda pentru consolidarea cooperării internaționale în cadrul ONU, informează Serviciul de presă al Cabinetului de Miniștri.
De asemenea, Dorin Recean va avea întrevederi la nivel înalt cu colegii săi și conducerea ONU după care se va întâlni cu reprezentanți ai diasporei moldovenești din SUA.
Adunarea Generală a ONU este cel mai important forum internațional, a cărui temă principală este „Unitate în diversitate pentru pace, dezvoltare durabilă și demnitate umană pentru toți și oriunde”.