Internațional
Urmăriți site-ul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu noile evoluții în politica internațională și relațiile dintre țări.

Fostul ministru al apărării Shigeru Ishiba va deveni noul prim-ministru al Japoniei

Shigeru Ishiba. Foto de arhivă
Ex-ministrul Apărării, Shigeru Ishiba, va deveni noul prim-ministru al Japoniei
Sputnik
CHIȘINĂU, 27 sep - Sputik. Fostul ministru japonez al Apărării, Shigeru Ishiba, a fost ales președinte al Partidului Liberal Democrat (PLD), aflat la guvernare, după al doilea tur de scrutin și va deveni următorul prim-ministru al țării. Votul a fost transmis pe site-ul partidului.
„Datorită sprijinului dumneavoastră, am fost ales al zecelea președinte al Partidului Liberal Democrat. Aș dori să mulțumesc sincer tuturor membrilor de partid din întreaga țară, colegilor mei deputați și comisarilor electorali pentru sprijinul acordat în timpul acestei campanii”, a declarat el în discursul său după anunțarea rezultatelor.
Ishiba, în vârstă de 67 de ani, a obținut 154 de voturi la finalul primului tur. Rivala sa în turul al doilea a fost Sanae Takaichi, în vârstă de 63 de ani, care a obținut 181 de voturi.
La finalul celui de-al doilea tur, Ishiba a obținut 215 din 415 voturi, în timp ce Takaichi a primit 194.
Câștigătorul a reamintit că a fost numit secretar general al partidului sub președinția regretatului Shinzo Abe.
„Atunci, era posibil să avem discuții libere și deschise, acționând întotdeauna cu onestitate și modestie. Vreau să mă întorc la acele vremuri. Crezând în oameni și spunând cu curaj adevărul, vreau să fac din nou din Japonia o țară în care toată lumea poate zâmbi și se poate simți în siguranță. Eu, Shigeru Ishiba, intenționez să mă dedic acestei sarcini. Vă cer sprijinul dumneavoastră”, a adăugat noul președinte al partidului de guvernământ.
La 1 octombrie va avea loc o sesiune extraordinară a parlamentului, în cadrul căreia se așteaptă ca liderul PLD să devină noul prim-ministru al țării.