Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Comuniștii au declarat că autoritățile i-au reținut ilegal pe activiștii săi

Comuniștii moldoveni sunt indignați de acțiunile autorităților împotriva activiștilor de partid.
Sputnik
CHIȘINĂU, 27 sept - Sputnik. Partidul Comuniștilor din Moldova a anunțat despre reținerea ilegală a activiștilor săi și confiscarea materialelor de campanie.
Reprezentanții PCRM, care împărțeau pliante și îndemnau să voteze împotriva referendumului, au fost reținuți la Soroca fără a fi întocmite procese-verbale sau oferite explicații.
„Ministrul de Interne, Efros, când a aflat că Vladimir Voronin vrea să discute cu el, a închis imediat toate telefoanele”, a declarat cineva din cadrul formațiunii politice.
„Agitatorii PCRM au fost ținuți în secția de poliție timp de mai multe ore, timp în care au fost supuși la umilințe și abuzuri. Apoi au fost eliberați, dar pliantele nu au fost returnate”, au mai declarat comuniștii.
Partidul a făcut publică o declarație în care își exprimă indignarea față de acțiunile autorităților.
„Ne opunem încălcărilor grave ale drepturilor noastre și ale libertății de exprimare: reținerea ilegală a agitatorilor noștri și confiscarea materialelor de campanie fără a întocmi protocoale și fără a oferi explicații. Aceste acțiuni sunt o încălcare directă a principiilor democratice și a libertăților pentru care luptăm cu toții. Cerem încetarea imediată a presiunilor asupra partidului nostru, returnarea materialelor confiscate ilegal și urmărirea penală a reprezentanților forțelor de ordine responsabili pentru încălcarea legii”, se menționează în declarația PCRM.
Anterior, la 25 septembrie, compania publică Teleradio-Moldova, pentru care toți cetățenii moldoveni contribuie din veniturile lor, a refuzat să difuzeze un videoclip promoțional cu un discurs al fostului președinte moldovean și lider al PCRM, Vladimir Voronin.