Internațional
Urmăriți site-ul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu noile evoluții în politica internațională și relațiile dintre țări.

Iordania nu va accepta niciodată ideea de a strămuta cu forța palestinienii

Regele Iordaniei: Țara nu va accepta niciodată strămutarea forțată a palestinienilor
Sputnik
CHIȘINĂU, 25 sep - Sputnik. Iordania nu va accepta niciodată ideea de a transfera forțat palestinienii în regat, deoarece aceasta este o crimă de război, a spus regele Abdullah al II-lea al Iordaniei, vorbind de la tribuna Adunării Generale a ONU de la New York.
La începutul lunii august, secretarul de presă al Cabinetului de Miniștri al Germaniei , Steffen Hebestreit, a declarat că cancelarul german Olaf Scholz și regele Iordaniei au avut o conversație telefonică, în timpul căreia au convenit că expulzarea palestinienilor din Cisiordania este inacceptabilă .
„Acest lucru îi include pe cei care continuă să promoveze ideea Iordaniei ca patrie alternativă (pentru palestinieni – n.red.). Așa că permiteți-mi să fiu foarte, foarte clar – acest lucru nu se va întâmpla niciodată. Nu vom accepta niciodată strămutarea forțată a palestinienilor, este o crimă de război”, a spus el Abdullah al II-lea, vorbind cu participanții la Săptămâna la nivel înalt a Adunării Generale a ONU.
Săptămâna la nivel înalt a celei de-a 79-a Adunări Generale a ONU a început marți la New York, cu participarea a câteva sute de șefi de stat și miniștri de externe. Pe parcursul a cinci zile, delegații din întreaga lume vor discuta probleme de importanță globală, inclusiv probleme de securitate internațională, prevenirea și soluționarea conflictelor, lupta împotriva schimbărilor climatice, probleme socio-economice și o serie de altele.