Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Îngrășăminte și combustibil: ANO „Eurasia” oferă asistență fermierilor din Găgăuzia

ANO Moscova „Eurasia” va transfera 12 mii de tone de motorină și îngrășăminte minerale în Găgăuzia, precum și cereale pentru culturi pe 150 de mii de hectare de teren.
Sputnik
CHIȘINĂU, 21 sept – Sputnik. ANO „Eurasia” și reprezentanți ai Adunării Populare din Găgăuzia au semnat un acord foarte important, care este dedicat ajutorării oamenilor. Bașcanul Găgăuziei, Evghenia Guțul, a declarat pe canalul său de telegram că împreună cu președintele Adunării Populare, Dimitri Konstantinov, a semnat la Moscova un acord cu ANO „Eurasia” privind ajutorul umanitar.
„În temeiul acestui acord, regiunea va primi gratuit 5 000 de tone de motorină, 4 000 de tone de îngrășăminte minerale și 3 000 de tone de îngrășăminte pe bază de azot-fosfat pentru cel puțin 120 000 de hectare, precum și material de însămânțare pentru grâu și floarea-soarelui”, a scris bașcanul, subliniind că „importanța acestui sprijin pentru regiune este greu de supraestimat”.
Societate
Lista terenurilor aflate în gestiunea Agenției Proprietății Publice se mărește
Potrivit ei, pagubele suferite de agrarienii găgăuzi în actualul sezon depășesc 500 de milioane de lei, peste 55.000 de hectare de culturi fiind afectate de o secetă fără precedent, grindină și alte anomalii naturale.
Guțul consideră că „în condițiile în care Ministerul Agriculturii s-a distanțat de problemele din sectorul agricol, iar Uniunea Europeană nici nu vrea să audă de problemele noastre - asistența din partea ANO „Eurasia” a devenit ultima șansă de a salva sectorul de la faliment”.