Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Bașkanul Găgăuziei s-a întâlnit cu guvernatorul Sankt Petersburgului, la Smolnîi

La Smolnîi a avut loc o întâlnire între șeful autonomiei găgăuze și guvernatorul Sankt Petersburgului.
Sputnik
CHIȘINĂU, 19 septembrie - Sputnik. Un plan de acțiune de cooperare între Comitetul Executiv al Găgăuziei și guvernul Sankt Petersburg în domeniile comercial, economic, științific, tehnic și cultural a fost semnat la Smolnîi de guvernatorul autonomiei, Evghenia Guțul, și guvernatorul Capitalei nordului. Al Federației Ruse, Alexandr Beglov.
Planul este conceput pentru perioada 2024-2028 și prevede creșterea interacțiunii în economie și comerț, cultură, sferă socială, științifică și tehnică.
„Acest document important a fost elaborat pe baza unei analize aprofundate a rezultatelor cooperării interregionale din ultimii ani și a nevoilor reale ale autonomiei noastre”, a menționat Evghenia Guțul.
Politică
Şeful diplomației ucrainene, prima vizită de lucru în Republica Moldova
Bașcanu Găgăuziei a mai subliniat că autonomia înseamnă relații de prietenie și parteneriat cu Federația Rusă.
„Vă mulțumesc pentru faptul că Federația Rusă este mereu alături de autonomia găgăuză și vreau să spun în numele meu, și în numele tuturor locuitorilor din Găgăuzia și chiar al majorității locuitorilor Republicii Moldova: „ne dorim relații de prietenie, relații de parteneriat cu Federația Rusă”, a spus Guțul.
În cadrul ședinței s-a discutat și despre posibilitatea organizării de stagii pentru îmbunătățirea calificărilor profesorilor, lucrătorilor medicali și funcționarilor publici găgăuzi.