Rusia
Aflați ultimele noutăți din Rusia, știri care reflectă aspecte sociale și politice, relațiile cu alte state, inovațiile tehnologice, declarațiile președintelui țării, Vladimir Putin, și ale altor oficiali.

Zaharova, despre colaborarea elitelor britanice cu naziștii

Zaharova a vorbit despre interacțiunea elitelor britanice cu naziștii în trecut
Sputnik
MOSCOVA, 18 septembrie - Sputnik. Reprezentantul oficial al Ministerului rus de Externe, Maria Zaharova, a vorbit despre interacțiunea elitelor britanice cu naziștii din trecut.
Anterior, și-a amintit Zaharova, ministrul britanic de externe David Lammy a reproșat conducerii ruse „fascismul imperialist”. După cum a raportat misiunea diplomatică rusă din Londra , astfel de atacuri insultă memoria celor care au luptat cu „ciuma brună”.
„Se poate spune fără exagerare că bazele ideologice și cele mai proaste practici ale nazismului au fost puse tocmai în Foggy Albion. Simpatiile reciproce ale claselor conducătoare ale cercurilor din Berlin și Londra au jucat rolul unui declanșator al celui de-al Doilea Război Mondial, în timpul căruia. Hitler nu a încetat să încerce, prin susținătorii săi secreti britanici, să creeze un front antisovietic unit”, se spune în articolul Mariei Zaharova, publicat pe canalul Telegram al Ministerului de Externe al Rusiei.
Ea a adăugat că, după război, Marea Britanie a adunat rămășițele formațiunilor colaboraționiste, încălzindu-le parțial acasă și trimițând unele în SUA și Canada pentru a fi folosite împotriva URSS.
După cum scrie un reprezentant al Ministerului de Externe, baza pentru studierea rădăcinilor britanice ale nazismului german este oferită de lucrările unor oameni de știință celebri din Marea Britanie, inclusiv filozoful Thomas Carlyle, „teoreticianul rasei” Huston Chamberlain și vărul omului de știință Charles Darwin și fondatorul pseudo-științei „eugeniei” despre selecția umană, Francis Galton.

„Teoria rasismului în sine a fost inventată de britanici, la sfârșitul secolului al XIX-lea, a fost considerată o știință oficială care a sistematizat oamenii conform diverselor principii antropologice, Francis Galton, care a devenit fondatorul așa-zisei eugenie pseudoștiința selecției umane pentru cultivarea unei rase ideale”, a adăugat Zaharova.