Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Ministrul lituanian de Externe va efectua o vizită în Republica Moldova

Ministrul lituanian de Externe va susține o conferință de presă comună cu omologul său moldovean la Chișinău.
Sputnik
CHIȘINĂU, 16 sept - Sputnik. Ministrul Afacerilor Externe al Lituaniei, Gabrielius Landsbergis, va efectua o vizită la Chișinău.
Potrivit Ministerului moldovean de Externe, șefii diplomațiilor celor două țări vor susține o conferință de presă comună.
„Miniștrii vor discuta despre relațiile bilaterale moldo-lituaniene, sprijinul Lituaniei pentru parcursul european al Republicii Moldova și alte subiecte de interes reciproc”, a declarat Ministerul moldovean de Externe.
A doua zi, ministrul lituanian va participa la o reuniune a Platformei de Parteneriat pentru Moldova.
Landsbergis este cunoscut pentru declarațiile politice tranșante antirusești. În special, el a favorizat posibilitatea de a impune „sancțiuni” împotriva aerodromurilor rusești, „permițând Ucrainei să le distrugă”. Politicianul lituanian s-a pronunțat, de asemenea, împotriva relațiilor ruso-chineze, afirmând că „asistența Chinei pentru Rusia ar trebui să provoace nu numai îngrijorare, ci și un răspuns concret” sub forma acelorași sancțiuni.
Între timp, anterior, ministrul lituanian de Externe a fost suspectat că încearcă să fugă din țară după începerea conflictului din Ucraina în 2022. Această versiune a fost prezentată de deputatul Agne Shirinskienė din Grupul mixt de deputați al Seimas.
Amintim că președintele lituanian, Gitanas Nauseda, a vizitat Chișinăul la sfârșitul lunii august.