Rusia
Aflați ultimele noutăți din Rusia, știri care reflectă aspecte sociale și politice, relațiile cu alte state, inovațiile tehnologice, declarațiile președintelui țării, Vladimir Putin, și ale altor oficiali.

Ministerul de Externe avertizează cetățenii moldoveni să nu călătorească în Austria

Cetățenii moldoveni sunt avertizați să nu călătorească în unele regiuni ale Austriei.
Sputnik
CHIȘINĂU, 16 sept - Sputnik. Ministerul Afacerilor Externe al Republicii Moldova a publicat un apel către cetățenii țării să se abțină de la călătoria în Austria din cauza condițiilor meteo dificile.
Potrivit Ministerului de Externe, autoritățile austriece au emis o avertizare meteo „portocalie” privind ploi abundente, care va fi valabilă până pe 17 septembrie în următoarele regiuni: Austria Inferioară și Superioară, Viena, Salzburg, partea de nord a regiunii Burgenland, partea de nord a regiunii Stiria și nord-estul regiunii Tirol.
Potrivit Ministerului moldovean de Externe, precipitațiile abundente pot provoca inundații și alunecări de teren, care, la rândul lor, pot duce la întârzieri sau anularea zborurilor, blocarea căilor ferate și avarierea rețelelor de utilități.
În acest sens, autoritățile din țara noastră îndeamnă cetățenii moldoveni care se află în Austria, o traversează în tranzit sau intenționează să călătorească în această țară să urmărească sursele locale de știri și, dacă este necesar, să contacteze personalul Ambasadei Republicii Moldova la Viena.