Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Maia Sandu a decis cum va folosi premiul primit în luna mai a acestui an

Maia Sandu. Foto de arhivă
Maia Sandu va utiliza premiul pentru democrație primit în luna mai a acestui an pentru restaurarea bisericii.
Sputnik
CHIȘINĂU, 16 sept - Sputnik. Președinta Republicii Moldova, Maia Sandu, va dona partea financiară a Premiului Robert Blum pentru Democrație pentru reconstrucția Bisericii Sfânta Cuvioasă Parascheva din satul Nișcani, raionul Călărași.
Potrivit Radio Moldova, șeful statului a luat această decizie după ce consiliul parohial a solicitat asistență financiară pentru reconstrucția monumentului istoric.
Președintele moldovean a primit Premiul Robert Blum pentru Democrație pe 18 mai anul curent, la Leipzig. Administrația prezidențială statului a declarat atunci că cei 25.000 de euro aferenți premiului vor fi donați în scopuri caritabile.
Acesta a fost al doilea premiu cu o recompensă în bani acordat Maiei Sandu în acest an. În ianuarie, aceasta a primit premiul „Timișoara pentru valori europene”. Acesta a fost însoțit de un premiu în bani de 30.000 de euro, care, potrivit lui Sandu, a fost trimis către organizația „Prietena Mea”, dedicată ajutorării copiilor.
Anterior, Partidul Acțiune și Solidaritate (PAS), aflat la putere în Moldova, s-a grăbit să respingă cuvintele colegului său deputat Vasile Seumaru, care a declarat la televizor că Moldova ar putea călca pe urmele Ucrainei și să interzică Biserica Ortodoxă Rusă încă din această toamnă.