Rusia
Aflați ultimele noutăți din Rusia, știri care reflectă aspecte sociale și politice, relațiile cu alte state, inovațiile tehnologice, declarațiile președintelui țării, Vladimir Putin, și ale altor oficiali.

Putin și Wang Yi au discutat despre relațiile ruso-chineze

Vladimir Putin în discuție cu Wang Yi . Foto de arhivă
Putin în discuția sa cu Wang Yi a amintit că îl așteaptă pe Xi Jinping la summitul BRICS de la Kazan.
Sputnik
CHIȘINĂU, 12 sept - Sputnik. Relațiile de lungă durată dintre Rusia și China sunt reciproc avantajoase, a declarat președintele rus, Vladimir Putin, în cadrul unei întrevederi cu ministrul chinez de Externe, Wang Yi, informează RIA Novosti.
Discuțiile dintre Putin și Wang Yi au avut loc la Palatul Konstantinovski din Sankt Petersburg, în marja unei reuniuni a înalților reprezentanți ai țărilor BRICS care supraveghează problemele de securitate.
„Relațiile de parteneriat cuprinzător și cooperare strategică dintre Rusia și China au fost de mulți ani de natură egală, reciproc avantajoasă, iar pe 2 octombrie se vor împlini 75 de ani de legături diplomatice între statele noastre”, a declarat liderul rus.
El a subliniat că Moscova și Beijingul apără împreună principiile unei ordini mondiale juste bazate pe dreptul internațional, suveranitate și egalitate, o abordare susținută de țările din Sudul Global.
De asemenea, Putin a subliniat că relațiile bilaterale dintre Rusia și China se dezvoltă cu succes în toate domeniile, cu problema coordonării activității pe scena internațională, precum și cu probleme de cooperare economică, culturală și umanitară.
„Toate acestea rămân pe agenda noastră și, printre altele, vor fi subiectul discuțiilor noastre cu președintele Republicii Populare Chineze la Kazan”, a precizat Putin.
El a reamintit că îl așteaptă pe Xi Jinping la summitul BRICS și l-a rugat să îi transmită cele mai bune urări. Ministrul chinez de Externe a confirmat că liderul chinez „va accepta cu plăcere ... invitația la summit” pentru o nouă conversație aprofundată pe teme strategice.