Rusia
Aflați ultimele noutăți din Rusia, știri care reflectă aspecte sociale și politice, relațiile cu alte state, inovațiile tehnologice, declarațiile președintelui țării, Vladimir Putin, și ale altor oficiali.

Occidentul nu este pregătit pentru o diplomație onestă, spune Lavrov

Ministrul rus de Externe Serghei Lavrov. Foto de arhivă
Lavrov: Occidentul încearcă să mențină Ucraina la nivelul politicii de ultimatum
Sputnik
CHIȘINĂU, 12 sept - Sputnik. Rusia se angajează să rezolve criza ucraineană, a confirmat acest lucru și președintele rus Vladimir Putin, dar Occidentul nu este pregătit pentru o diplomație onestă, încearcă să țină Ucraina în cadrul unui ultimatum, a declarat ministrul rus de Externe Serghei Lavrov.

„Ne-am angajat să rezolvăm criza, președintele nostru a confirmat în mod repetat acest lucru, mai recent a făcut-o la Forumul Economic Estic, a reamintit declarația pe care a făcut-o în timp ce vorbea la Ministerul de Externe pe 14 iunie ... Dar nu vedem o dorință de a se angaja într-o diplomație onestă. Am menționat deja, astăzi, Summit-ul Bürgenstock, Occidentul încearcă în toate modurile posibile să mențină Ucraina în cadrul ultimatumului”, a declarat Lavrov la o masă rotundă a ambasadorilor privind reglementarea situației din jurul Ucrainei.

Putin a declarat la FEE-2024 că, dacă Ucraina are dorința de a negocia, Rusia nu refuză să negocieze, dar astfel de negocieri vor avea loc pe baza acordurilor stabilite la Istanbul.