Rusia
Aflați ultimele noutăți din Rusia, știri care reflectă aspecte sociale și politice, relațiile cu alte state, inovațiile tehnologice, declarațiile președintelui țării, Vladimir Putin, și ale altor oficiali.

În Rusia a fost certificat pentru prima dată un distilat ecologic pentru coniac

Roskacestvo a certificat distilatul de coniac organic pentru prima dată în Rusia
Sputnik
CHIȘINĂU, 12 sept - Sputnik. Primul distilat organic pentru coniac a fost certificat în Rusia, documentul a fost primit de SARL Les Vignobles L&G Arrive - primul producător organic din Franța în Rusia, a informat RIA Novosti Roskachestvo.
Distilatul de coniac este un produs vinicol cu o tărie de 55-70%, obținut prin distilarea vinului produs integral din struguri.

„Primul distilat de coniac organic a fost certificat în Rusia.... Distilatul de coniac francez a primit statutul de organic, după ce a trecut procesul de certificare în cadrul organismului de certificare „Rosachestvo - Organic”. Certificatul a fost primit de compania SARL Les Vignobles L&G Arrive din comuna Virolle, Franța”, se arată în mesaj. Este de remarcat faptul că, inițial, pentru producerea coniacului este necesar să se obțină vin, care trebuie să se caracterizeze printr-un conținut scăzut de alcool și o aciditate ridicată. Apoi, acest vin este distilat de două ori, obținându-se distilatul de cognac.

Pentru a obține direct cognac, distilatul de cognac necesită o maturare suplimentară în butoaie, în timpul căreia aromele lemnului sunt transferate în băutură și aceasta dobândește culoarea, aroma și gustul său special.
Este de remarcat faptul că societatea franceză a primit și un certificat pentru struguri. Astfel, după parcurgerea tuturor etapelor procesului de producție, compania poate lansa pe piață primul coniac certificat organic.
Compania a devenit primul producător bio din Franța, care a intrat în registrul unificat al producătorilor bio al Ministerului Agriculturii din Rusia. Aceasta își vinde produsele prin magazinele Azbuka Vkusa.
Producători de vin, vodcă, gin și tincturi ecologice sunt, de asemenea, reprezentați pe piața rusă, amintește instituția rusă de stat, Roskacestvo.