Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Poliția a efectuat percheziții în rândurile membrilor opoziției, Șor: încă un spectacol

Mașini ale poliției. Foto de arhivă
Poliția a anunțat despre perchezițiile efectuate în rândul forțelor de opoziție din Moldova.
Sputnik
CHIȘINĂU, 10 sept - Sputnik. Ilan Șor, liderul blocului de opoziție „Victorie”, a calificat perchezițiile efectuate, cu o zi înainte, la reprezentanții formațiunii drept un alt spectacol al forțelor de ordine.
Marți, oamenii legii au comunicat că la 9 septembrie, ofițerii Direcției Naționale de Investigații în comun cu Procuratura Anticorupție a Republicii Moldova au efectuat mai multe percheziții în cadrul unei cauze penale pornite pe faptul finanțării ilegale a partidelor politice, grupurilor de inițiativă și candidaților electorali.
După cum se precizează, ancheta a stabilit că „destinatarii banilor, conform materialelor cauzei penale, sunt membrii organizațiilor primare teritoriale ale unor partide politice din țară”.
„O altă piesă de teatru din partea forțelor de ordine. Au pretins despre „zeci” de percheziții în sediile noastre, dar de fapt au efectuat chiar TREI. Un master class în activități violente: indivizi în veste antiglonț care filmează un videoclip lângă cutii de tricouri - și toată lumea este fericită! Aceasta este baza regimului Maiei Sandu: toată lumea, începând cu ea, se preface că lucrează. Așteptăm noi rapoarte grandioase. De exemplu, cum serviciul de securitate al lui Sandu a respins un atac al extratereștrilor”, a scris Șor în Telegramă.
Oamenii legii au menționat în raportul informativ și banca rusească „Promsvyazbank”.
„Astfel, anterior, reprezentanților partidelor afiliate lui Ilan Șor, le erau create conturi bancare în banca comercială ,,Promsvyazbank” din Federația Rusă (aflată sub sancțiuni internaționale pentru oferirea de sprijin armatei ruse în războiul din Ucraina), după care, pentru activitatea în folosul partidelor și pentru coruperea electorală în cadrul alegerilor, prin intermediul aplicației ,,PSB” le erau transferate pe conturile acestora sume de bani în ruble rusești, care ulterior erau convertite în valută.”, - se menționează în mesajul forțelor de ordine.
În comunicat se mai menționează că „transferurile în ruble au fost efectuate prin intermediul diferitelor platforme financiare naționale și internaționale”.
În timpul perchezițiilor, au fost sechestrate proiecte de documente, telefoane mobile și alte elemente relevante pentru ancheta penală.