Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

A fost aprobat modelul buletinului de vot pentru euroferendum

Comisia Electorală Centrală a Republcii Moldova. Foto de arhivă
A devenit cunoscut cum va arăta buletinul de vot la referendumul privind integrarea europeană.
Sputnik
CHIȘINĂU, 11 sept - Sputnik. Comisia Electorală Centrală (CEC), în cadrul ședinței de marți, a aprobat modelul și textul buletinului de vot pentru scrutinul din cadrul referendumului național constituțional din 20 octombrie 2024.
Buletinul de vot, cu lungimea de 330 mm și lățimea de 160 mm, va fi de culoare violet.
„La solicitarea autorităților electorale din circumscripțiile respective, buletinele de vot redactate în limba română vor fi traduse și într-o altă limbă pentru a facilita participarea minorităților etnice la alegeri”, a specificat CEC.
Pe buletinul de vot va fi citat proiectul de lege privind modificarea Constituției Republicii Moldova. În partea stângă jos a buletinului de vot va fi scrisă întrebarea „Susțineți modificarea Constituției pentru ca Republica Moldova să adere la Uniunea Europeană?” În dreapta întrebării vor fi imprimate orizontal două pătrate cu cuvintele „DA” și „NU”, iar sub ele două cercuri în care alegătorul va pune o ștampilă cu inscripția „Votat”.