Internațional
Urmăriți site-ul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu noile evoluții în politica internațională și relațiile dintre țări.

PRESA: Orban a anunțat un eveniment semnificativ ca parte a misiunii privind Ucraina

ATV: Orbán va organiza un eveniment de mare profil ca parte a misiunii sale în Ucraina în septembrie
Sputnik
BUDAPEST, 10 sep - Sputnik. Premierul ungar Viktor Orban a anunțat în septembrie un nou eveniment „de profil înalt”, ca parte a inițiativei sale de pace pentru Ucraina, relatează portalul ATV .
Vorbind la un eveniment privat anual în orașul maghiar Ketsche, Orban le-a spus reporterilor despre misiunea sa de menținere a păcii: misiunea este în desfășurare, a lucrat la ea în timpul verii și a dat de înțeles că va avea o manifestare „perceptibilă” în septembrie, dar nu a dezvăluit niciun detaliu, a relatat publicația.
La începutul lunii iulie, Orban a avut întâlniri cu președintele rus Vladimir Putin , președintele chinez Xi Jinping , președintele turc Recep Tayyip Erdogan , fostul președinte american Donald Trump , precum și Vladimir Zelenski. Ulterior, premierul ungar a transmis tuturor liderilor UE planul său de soluționare a conflictului din Ucraina, bazat pe o evaluare realistă a situației, obiective realiste și termene limită.