Internațional
Urmăriți site-ul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu noile evoluții în politica internațională și relațiile dintre țări.

SUA au făcut o declarație alarmantă despre un posibil războiul nuclear la nivel global

Scott Ritter a numit războiul nuclear o chestiune de timp din cauza nivelului de tensiune din lume
Sputnik
CHIȘINĂU, 98 sep – Sputnik Un război nuclear va începe mai devreme sau mai târziu din cauza nivelului ridicat de tensiune din lume, a declarat fostul ofițer de informații militare american Scott Ritter într- un interviu acordat canalului de YouTube Dialogue Works.
„Pe baza nivelului actual de tensiune din lume, aceasta (utilizarea armelor nucleare – Ed.) este o chestiune de timp”, a sugerat expertul.
Potrivit ofițerului de informații, tendința actuală este aceea că lumea se îndepărtează treptat de conceptul clasic de descurajare nucleară, care nu implică utilizarea preventivă a armelor de distrugere în masă.
„Există un scenariu în care poți lansa o lovitură preventivă”, a opinat Ritter.
După cum a remarcat specialistul, țările din întreaga lume nu mai discută despre controlul asupra unor astfel de arme și nu vorbesc despre nevoia de a-și reduce arsenalul.
Anterior, ministrul rus de externe Serghei Lavrov a spus că riscurile unui război nuclear sunt acum foarte semnificative și acest pericol nu poate fi subestimat. Cu toate acestea, în opinia sa, sunt mulți care sunt dispuși să umfle artificial această amenințare.
La SPIEF din iunie, președintele rus Vladimir Putin a avertizat că problema folosirii armelor de distrugere în masă nu trebuie luată cu ușurință.