Internațional
Urmăriți site-ul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu noile evoluții în politica internațională și relațiile dintre țări.

Industriașii francezi au numit ruperea legăturilor cu Rusia o greșeală

Fostul europarlamentar Choprade: francezii consideră că ruperea legăturilor cu Rusia este o greșeală
Sputnik
CHIȘINĂU, 9 sep - Sputnik. Majoritatea cercurilor industriale franceze consideră că ruperea legăturilor cu Rusia este o greșeală și ar dori ca acestea să fie restabilite, a declarat pentru RIA Novosti fostul europarlamentar și analist politic Aymeric Chauprade.
„Majoritatea liderilor importanți ai sectorului industrial vor să restabilească relațiile cu Rusia. Ei cred că ruperea relațiilor este o mare greșeală, toți spun că aceasta este o șansă pentru China de a înlocui Franța , țările europene (pe piața rusă) ” a spus interlocutorul pe marginea forului Economic de Est.
El a adăugat că, după cum spune majoritatea, nu partea rusă suferă de pe urma sancțiunilor, ci europenii, care ar trebui să se întoarcă la muncă în Rusia.
Forumul Economic de Est a avut loc în perioada 3-6 septembrie în campusul Universității Federale din Orientul Îndepărtat din Vladivostok . RIA Novosti fiind partenerul general de informare al EEF-2024.