Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Ex-ministrul Justiției spune de ce Sandu a avut nevoie de un „eurodesant” la Chișinău

Stanislav Pavlovschi. Foto de arhivă
Fostul șef al Ministerului Justiției al Republicii Moldova, Stanislav Pavlovschi, și-a exprimat opinia cu privire la cascada de vizite ale înalților reprezentanți europeni în țară.
Sputnik
CHIȘINĂU, 8 sept - Sputnik. Având în vedere că ratingul politic al actualului președinte al Republicii Moldova, Maia Sandu, este în „cădere liberă” și aceasta candidează pentru un al doilea mandat, ea avea nevoie de un „desant” de înalți oficiali europeni. Această opinie a fost exprimată în cadrul unei emisiuni TV de fostul ministru al Justiției, Stanislav Pavlovschi.
„Personal, consider că acest "desant" este o dorință de a oferi sprijin politic președintelui în exercițiu. Ei înțeleg foarte bine că ratingul doamnei președinte este în cădere liberă și, în acest fel, încearcă să mențină cumva ratingul”, a declarat Pavlovschi.
Cu toate acestea, în opinia sa, aceste vizite nu vor aduce niciun efect palpabil.
„Caruselul” vizitelor demnitarilor europeni în Moldova a început la sfârșitul lunii august, când cancelarul german Olaf Scholz, președinții statelor baltice, premierul polonez au venit în țară aproape unul după altul. Cu o zi înainte, la Chișinău a venit și ministrul ungar de Externe.
De asemenea, au fost anunțate vizitele în Republica Moldova ale premierului luxemburghez Luc Frieden (12-13 septembrie) și premierului grec Kyriakos Mitsotakis (16 septembrie).
Alegerile prezidențiale și referendumul european vor avea loc în Moldova pe 20 octombrie. Campania electorală începe în țară pe 20 septembrie.