Internațional
Urmăriți site-ul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu noile evoluții în politica internațională și relațiile dintre țări.

O companie media americană a concediat un blogger care ar fi colaborat cu RT

American Blaze Media a concediat-o pe bloggerul Lauren Chen, care ar fi colaborat cu RT
Sputnik
CHIȘINĂU, 6 sep – Sputnik. Compania media americană Blaze Media, a doua zi după impunerea sancțiunilor împotriva conducerii RT, a concediat-o pe bloggerul Lauren Chen, care, potrivit rapoartelor din presă, a colaborat cu postul TV, relatează publicațiile britanice și americane .
„Lauren Chen a fost un antreprenor independent și contractul ei a fost reziliat”, a declarat Tyler Cardon, directorul general al Blaze Media.
Potrivit ziarului, Chen și soțul ei Liam Donovan sunt co-fondatori ai companiei media Tenet Media. British Daily Mail scrie că Chen a participat la crearea mai multor articole pentru RT în 2021 și 2022.
Ziarul american Daily Beast, la rândul său, notează că fondatorii Tenet Media sunt menționați în rechizitoriul din Statele Unite în cazul finanțării bloggerilor de către mass-media rusă de stat. Deși numele lor nu sunt menționate, Chen și Donovan sunt singurii care se încadrează în această descriere, notează publicația.
Pe 4 septembrie, Ministerul de Finanțe al SUA a impus sancțiuni redactorului-șef al grupului media Rossiya Segodnya și al canalului de televiziune RT, Margarita Simonian, și a adjuncților săi, Anton Anisimov și Elizaveta Brodskaia. Pe lângă aceștia, șeful transmisiei de știri RT Andrei Kiașko, șeful departamentului de proiecte media digitale Konstantin Kalashnikov și alți câțiva angajați au fost incluși pe lista neagră. Mai mult, Kalashnikov și o altă angajată a RT, Elena Afanasieva, au fost acuzați de conspirație pentru a comite spălarea banilor și încălcarea Legii privind înregistrarea agenților străini (FARA).
După cum a declarat Departamentul de Stat, condițiile de lucru ale grupului media Rossiya Segodnya și ale filialelor sale au fost înăsprite, definindu-le statutul de „misiuni străine”. Legea americană impune ca agenția să fie informată cu privire la personalul și bunurile care se află în Statele Unite.
În plus, autoritățile americane au anunțat o nouă politică care limitează eliberarea vizelor la persoanele care se presupune că acționează în numele instituțiilor media „sprijinite de Kremlin”. Cu toate acestea, Departamentul de Stat a refuzat să precizeze cine a fost afectat în mod specific de aceste restricții. Potrivit reprezentantului oficial al departamentului, aceștia nu sunt îndreptați împotriva jurnaliștilor ruși individuali, ci împotriva angajaților organizațiilor care au fost supuse restricțiilor.
Dmitri Peskov a declarat pentru RIA Novosti că, ca răspuns la sancțiunile împotriva Rusiei de astăzi, vor exista restricții privind difuzarea de informații din mass-media americană în Rusia. Cu toate acestea, a menționat el, măsurile în oglindă sunt imposibile din cauza lipsei unei agenții de presă guvernamentale în Statele Unite.