Rusia
Aflați ultimele noutăți din Rusia, știri care reflectă aspecte sociale și politice, relațiile cu alte state, inovațiile tehnologice, declarațiile președintelui țării, Vladimir Putin, și ale altor oficiali.

Întrebările despre cazul Durov ar trebui adresate Parisului - Zaharova

Zaharova: întrebările despre cazul Durov ar trebui adresate nu Moscovei, ci Parisului
Sputnik
CHIȘINĂU, 6 sep - Sputnik. Întrebările despre cazul omului de afaceri Pavel Durov ar trebui adresate nu părții ruse, ci Parisului, iar președintele rus Vladimir Putin a negat pur și simplu informațiile aruncate despre contactele cu omul de afaceri, a declarat reporterilor reprezentantul oficial al Ministerului rus de Externe, Maria Zaharova.
„Aceste întrebări (despre Pavel Durov - n.red.) au fost puse, de altfel, părții ruse, deși, în opinia mea, toată această serie ar trebui să meargă la Paris”, a comentat Zaharova pentru RIA Novosti cu privire la răspunsul președintelui rus la întrebare despre arestarea lui Durov.
Ea a adăugat că Putin, comentând cazul Durov, a negat pur și simplu informațiile despre întâlnirea lor de la Baku, care probabil a fost plantată dintr-un motiv.
Fondatorul Telegramului, Pavel Durov, a fost reținut pe aeroportul Paris Le Bourget pe 24 august. Detenția omului de afaceri a stârnit critici publice pe scară largă în multe țări. Durov în Franța este suspectat de zece infracțiuni și infracțiuni, inclusiv complicitate la administrarea unei platforme online în scopul efectuării de tranzacții ilegale de către un grup organizat, și ar putea risca până la 10 ani de închisoare.
În seara zilei de 28 august, Durov a fost eliberat pe cauțiune, pe care trebuie să o plătească în curând (5 milioane de euro). I se interzice să părăsească teritoriul francez și trebuie să se prezinte la poliție de două ori pe săptămână.
Forumul Economic de Est are loc în perioada 3-6 septembrie în campusul Universității Federale din Orientul Îndepărtat din Vladivostok. RIA Novosti este partenerul de informare generală al EEF-2024.