Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Folosirea termenului „Transnistria”, interzis în stânga Nistrului

Conducerea de la Tiraspol a introdus interzicerea folosirii termenului „Transnistria”.
Sputnik
Interzicerea folosirii termenului „Transnistria” a fost introdusă de conducerea de la Tiraspol, considerându-l ca o manifestare a nazismului.
Așa numit-ul Consili Suprem al regiunii autonome din stânga Nistrului a adoptat pachetul de legi corespunzător în lectură finală. La prima sesiune de toamnă, liderul regiunii transnistrene, Vadim Krasnoselski, a prezentat personal această inițiativă legislativă după ce a exprimat această idee într-o conferință de presă.
De acum înainte, pronunțarea publică a acestei denumiri în stânga Nistrului echivalează cu o manifestare a nazismului și se pedepsește cu amendă sau arest administrativ de până la 15 zile.
În același timp, sunt permise excepții, cum ar fi utilizarea termenului „Transnistria” pentru a forma o atitudine negativă față de ideologia nazismului și a extremismului și în absența semnelor de propagandă sau justificare a ideologiei naziste și extremiste.