Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Blocul „Victorie” cere anularea înregistrării grupului de inițiativă al Maiei Sandu

Opoziția cere anularea înregistrării grupului de inițiativă pentru desemnarea Maiei Sandu la funcția de președinte.
Sputnik
CHIȘINĂU, 4 sept - Sputnik. Blocul de opoziție „Victoria” a expediat o adresare către Comisia Electorală Centrală (CEC) cu solicitarea de a recunoaște candidatura ilegală a Maiei Sandu din partea partidului PAS.
Potrivit reprezentanților formațiunii politice, Sandu, fiind președinte în exercițiu, poate candida doar în calitate de candidat independent.
„Președintele în exercițiu candidează simultan în calitate de candidat din partea PAS. Aceasta este o încălcare grosolană a principiului neutralității politice”, au subliniat reprezentanții blocului „Victorie” .
De asemenea, aceștia au dat exemple de încălcări comise de Sandu, cum ar fi participarea la campania electorală fără a se separa de funcția de președinte, utilizarea transportului de stat și a gărzilor de securitate, publicarea materialelor de campanie din biroul prezidențial.
În acest sens, blocul politic de opoziție a cerut anularea înregistrării grupului de inițiativă în susținerea Maiei Sandu pentru alegerile prezidențiale.
„ De asemenea, angajarea completă a CEC este de-a dreptul scandaloasă. De ce unor candidați li se refuză înregistrarea din cauza apartenenței de partid, în timp ce Sandu primește undă verde pentru încălcări flagrante?” - s-au întrebat reprezentanții acestei forțe politice.