Rusia
Aflați ultimele noutăți din Rusia, știri care reflectă aspecte sociale și politice, relațiile cu alte state, inovațiile tehnologice, declarațiile președintelui țării, Vladimir Putin, și ale altor oficiali.

Lavrov a făcut un apel către contestatarii negocierilor dintre Rusia și Ucraina

ministrul rus de Externe, Serghei Lavrov. Foto de arhivă
Lavrov i-a îndemnat pe oponenții discuțiilor dintre Moscova și Kiev să realizeze că acestea vor fi mai dificile
Sputnik
CHIȘINĂU, 1 sept - Sputnik. Opozanții discuțiilor dintre Rusia și Ucraina ar trebui să înțeleagă consecințele unei astfel de abordări, a declarat ministrul rus de Externe, Serghei Lavrov, într-un interviu acordat postului de televiziune RT pentru documentarul „Punți spre Est”.
„Președintele rus, Vladimir Putin, a abordat subiectul unor posibile discuții acum un an și jumătate. El a spus că noi nu suntem împotrivă. <...> Cei care sunt împotrivă ar trebui să realizeze că, cu cât mai mult tergiversează, cu atât mai greu va fi să se ajungă la un acord”, a declarat ministrul.
El a menționat că a fost foarte ușor să se ajungă la un acord în timpul discuțiilor de la Istanbul, care au avut loc la scurt timp după începerea operațiunii speciale ruse, dar Ucraina nu a dorit să facă acest lucru.
Moscova a indicat în repetate rânduri că este pregătită pentru discuții, dar Kievul a prevăzut în legislație interdicția de a purta negocieri.
În iunie, președintele rus Vladimir Putin a luat inițiative pentru o soluționare pașnică a conflictului din Ucraina: Moscova va înceta imediat focul și se va declara pregătită pentru negocieri după retragerea trupelor ucrainene de pe teritoriul noilor regiuni ale Rusiei. În plus, a adăugat el, Kievul ar trebui să declare renunțarea la intențiile sale de a adera la NATO și să efectueze demilitarizarea și denazificarea, precum și să adopte un statut neutru, nealiniat și fără arme nucleare. Șeful statului a menționat, de asemenea, anularea sancțiunilor împotriva Rusiei.