Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Sandu și Iohannis au semnat o declarație comună

Klaus Iohannis și Maia Sandu. Foto de arhivă
Ceremonia de semnare a declarației comune între Moldova și România a avut loc la Chișinău.
Sputnik
CHIȘINĂU, 31 aug - Sputnik. Liderii Republicii Moldova și României, Maia Sandu și Klaus Iohannis, au semnat la Chișinău o declarație comună privind cooperarea bilaterală în vederea consolidării rezilienței Republicii Moldova.
În cadrul conferinței de presă comune, Sandu a declarat că, până în prezent, Chișinăul și Bucureștiul se bucură de cele mai puternice și mai profunde relații din istoria celor două state.
„Suntem recunoscători pentru sprijinul României în consolidarea rezilienței Republicii Moldova, iar declarația semnată astăzi confirmă susținerea dumneavoastră fermă în fața numeroaselor provocări cu care ne confruntăm”, a spus Sandu în cadrul conferinței de presă.
La rândul său, președintele României a afirmat că declarația semnată este un document care consolidează cooperarea bilaterală și recunoaște pașii importanți întreprinși pe calea europeană în ultimii ani de către Chișinăul oficial.
„Într-un context regional atât de complex, consolidarea independenței la toate nivelurile rămâne o premisă esențială pentru dezvoltarea Republicii Moldova”, a spus Iohannis.
Klaus Iohannis a sosit sâmbătă la Chișinău pentru o scurtă vizită. După discuții cu președintele Sandu și o conferință de presă comună, liderul român a participat și la o ceremonie de depunere de flori la bustul lui Mihai Eminescu de pe Aleea Clasicilor, cu ocazia Zilei Limbia Noastră în Republica Moldova.