Rusia
Aflați ultimele noutăți din Rusia, știri care reflectă aspecte sociale și politice, relațiile cu alte state, inovațiile tehnologice, declarațiile președintelui țării, Vladimir Putin, și ale altor oficiali.

Rusia a crescut livrările de produse petroliere către India

Tanker petrolier în portul rusesc Novorossiisk. Foto de arhivă
Livrările de produse petroliere ale Rusiei către India au crescut de două ori și jumătate în iunie
Sputnik
CHIȘINĂU, 31 aug - Sputnik. Rusia în luna iunie a acestui an a majorat livrările de produse petroliere către India de două ori și jumătate ca termeni anuali, până la 240 milioane de dolari, a calculat RIA Novosti conform statisticilor republicii.
În același timp, pentru primul semestru al anului, volumul acestor livrări a scăzut cu 21%, până la 1,6 miliarde de dolari. În total, acestea au ajuns la 4,5 miliarde de dolari la sfârșitul anului trecut.
Ca urmare, Rusia a devenit în iunie principalul furnizor de produse petroliere pentru India, cu o cotă de 28,6%. Printre primii trei importatori se mai numără Emiratele Arabe Unite, cu livrări în valoare de 181,4 milioane de dolari și o cotă de 21,6%, și Coreea de Sud, cu 128,5 milioane de dolari și o cotă de 15,3%.
Irakul a urmat cu 67 de milioane de dolari (7,9 %), Kuweitul cu 47 de milioane de dolari (5,6 %), Singapore cu 40 de milioane de dolari (4,7 %) și Arabia Saudită cu 37 de milioane de dolari (4,6 %). Pe primele zece locuri se află Statele Unite cu 31 de milioane (3,6%), Qatar cu 22 de milioane (2,7%) și Malaysia cu nouă milioane (1%).