Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Instituțiile de stat din Moldova vor primi ajutor străin pentru „combaterea dezinformării”

Studiou TV. Foto de arhivă
Moldova și Germania vor coopera activ în lupta cu dezinformarea, a declarat forul legislativ al țării.
Sputnik
CHIȘINĂU, 30 aug - Sputnik. Instituțiile de stat din Moldova vor primi suport pentru „consolidarea capacităților în lupta cu dezinformarea”.
Comisia parlamentară pentru politică externă și integrare europeană a aprobat un aviz consultativ privind inițierea negocierilor și semnarea Acordului prin schimb de note între Guvernul Republicii Moldova și Guvernul Germaniei privind implementarea în comun a proiectului de stabilizare „InfoTrustAlliance Moldova (ITA-M)”.
Documentul prevede crearea unui cadru de cooperare bilaterală pentru implementarea proiectului ITA-M. Scopul principal al proiectului, potrivit serviciului de presă al Parlamentului, este de a consolida „capacitatea instituțiilor publice de a lupta împotriva dezinformării, de a facilita transferul de cunoștințe și de cele mai noi tehnologii, precum și de a sprijini dezvoltarea unor strategii de comunicare eficiente și coordonate la nivel național”.
Activitățile proiectului vor fi implementate prin intermediul Agenției Germane pentru Cooperare Internațională. Acesta presupune formare, consiliere și asistență tehnică în principalele domenii::
consolidarea capacităților în domeniul monitorizării dezinformării;
îmbunătățirea comunicării coordonate în situații de criză;
îmbunătățirea cunoștințelor în implementarea strategiilor de comunicare;
consolidarea condițiilor-cadru pentru comunicarea strategică.
Inițiativa de a încheia acest acord aparține guvernelor Republicii Moldova și Germaniei, în baza Acordului de cooperare pentru dezvoltare semnat în 2014.