Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Transnistria speră la o decizie pozitivă privind aprovizionarea cu gaze a regiunii

Liderul transnistrean Vadim Krasnoselski. Foto de arhivă
Tiraspolul este încrezător că va fi găsită o soluție pozitivă în ceea ce privește aprovizionarea cu gaze a regiunii.
Sputnik
CHIȘINĂU, 30 aug - Sputnik. Liderul transnistrean Vadim Krasnoselski a amintit joi, în cadrul unei conferințe de presă, că tranzitul prin Ucraina nu este unica modalitate de aprovizionare cu combustibil albastru.
„A doua este prin Moldova, prin stația de contorizare a gazului de la Căușeni. Această conductă ajunge și la noi și alimentează Transnistria. Ea este suficientă pentru a asigura toate necesitățile Transnistriei și obligațiile contractuale ale GRES Moldavskaia față de consumatorii săi, atât interni, cât și externi. Evident, este bine că avem două canale. Ele sunt verificate”, a spus Krasnoselski.
Potrivit lui, negocierile pe această temă nu se opresc. Lucrările cu structurile relevante se desfășoară aproape online.
„Cred că ostilitățile de pe teritoriul Ucrainei complică acest proces. Desigur, există anumite riscuri, dar, cu toate acestea, sunt convins că se va găsi o soluție. O soluție pozitivă”, a subliniat liderul transnistrean.
De asemenea, el și-a exprimat speranța pentru modul de abordare pragmatic al Chișinăului față de problemele de securitate energetică.
„Acesta este un exemplu când putem fi de acord cu Moldova. În mod normal, pragmatic, calm, ținând cont de interesele tuturor locuitorilor care trăiesc atât în Transnistria, cât și în Moldova. Prin urmare, sunt sigur că Moldova este interesată de un contract energetic”, a spus el.
Krasnoselski a adăugat că problemele legate de componenta preț sunt abordate de specialiști. Sarcina conducerii transnistrene este de a crea condiții pentru acest dialog.