Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

„Nu” gazului scump!: Opoziția a organizat un protest în fața Președinției

Organizația de tineret a blocului de opoziție „ Victorie” a organizat un flash mob în fața clădirii administrației prezidențiale din centrul Chișinăului. Foto de arhivă
Activiștii din Opoziție au protestat la Chișinău împotriva politicii energetice eșuate a regimului de guvernământ.
Sputnik
CHIȘINĂU, 30 aug - Sputnik. Organizația de tineret a blocului de opoziție „ Victorie” a organizat un flash mob în fața clădirii administrației prezidențiale din centrul Chișinăului, exprimându-și dezacordul față de politica energetică dusă de regimul PAS-Sandu.
Protestatarii au purtat pancarte cu mesajele: „Moldova pentru gaz la prețuri accesibile!”, „Nu speculațiilor pe gaz!”, „Gazul nu este un lux, ci o necesitate!”, au scandat lozinci antiguvernamentale și au cerut demisia președintei Maia Sandu.
În cadrul flash mob-ului, participanții au adus lemne de foc, ca simbol al eșecului politicii energetice a autorităților.
În ajun, deputata de opoziție Marina Tauber, din partea blocului „Victorie”, a susținut un briefing în cadrul căruia a declarat că criza energetică din Republica Moldova a început în 2021, iar cursul proeuropean proclamat de guvernare a servit la adâncirea acesteia, subliniind că republica a căzut deja în dependență de fluctuațiile prețurilor de pe piața energetică europeană, deși nu este o țară UE.
Ministrul moldovean al Energiei, Victor Parlicov, a declarat că Ucraina nu va prelungi acordul de tranzit de gaze cu Rusia, astfel încât Moldova va avea energie și gaze, dar „la prețuri mai mari”.