Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Nesterovschi despre restricționarea activității partidului „Renaștere”: teroare politică

Comisia Electorală Centrală intenționează să restricționeze activitatea partidului de opoziție Renaștere.
Sputnik
CHIȘINĂU, 30 aug - Sputnik. Comisia Electorală Centrală din Moldova cere Ministerului Justiției să inițieze o procedură de restricționare a activității partidului de opoziție „Renaștere”, care face parte din blocul „ Victorie”.
Motivul este că, potrivit CEC, partidul a cheltuit fonduri pentru care nu a raportat în conformitate cu Codul Electoral. CEC a sesizat și Procuratura Anticorupție.
Partidul însuși a numit cererea CEC „un alt act de teroare politică” din partea regimului de guvernământ.

„Sub acoperirea stăpânilor lor occidentali, aceștia încearcă să elimine concurenții politici care apără poporul moldovenesc, identitatea moldovenească și statul moldovenesc. Partidul Renaștere a apărat întotdeauna interesele cetățenilor țării noastre, a apărat valorile noastre naționale și independența. Acestea sunt principiile care sunt străine de PAS și Sandu, al căror scop principal este să distrugă țara noastră și să o transforme într-o marionetă în mâinile forțelor europene și americane”, a declarat Alexander Nesterovschi, deputat și unul dintre liderii Partidului Renaștere.

Anterior, activitatea unui alt partid politic de opoziție, Șansa, de asemenea parte a blocului Victorie, a fost suspendată pentru trei luni. Decizia a fost luată de instanța din cel de-al doilea oraș ca mărime din Moldova, Bălți. Liderul partidului Șansa, Alexei Lungu, a declarat că decizia va fi contestată.