Internațional
Urmăriți site-ul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu noile evoluții în politica internațională și relațiile dintre țări.

Vucic intenţionează să discute despre situaţia din Kosovo cu Macron

Mass-media: Vucic intenționează să discute despre situația din Kosovo cu Macron la Belgrad
Sputnik
CHIȘINĂU, 29 august – Sputnik. Președintele sârb Aleksandar Vucic se așteaptă să discute despre situația din Kosovo cu președintele francez Emmanuel Macron în timpul vizitei sale la Belgrad, scrie presa franceză.
Macron va vizita Serbia pe 29 august, ca răspuns la vizita oficială a omologul său sârb Aleksandar Vucic la Paris în aprilie.
Potrivit rapoartelor presei, Vucic a spus că va discuta cu Macron despre situația din jurul Kosovo. Președintele Serbiei a indicat că prioritățile sale sunt menținerea păcii și stabilității în regiune.
Conversația planificată cu Macron va avea loc pe fundalul zvonurilor despre deschiderea unui pod în nordul Kosovo, care desparte părțile „sârbe” și „albaneze” ale orașului Mitrovica , scrie presa.
Tensiunea rămâne în Kosovo și Metohija din cauza planurilor „autorităților” albaneze kosovare de a deschide un pod între părțile de sud „albaneze” și nordul „sârb” din Mitrovica pentru traficul rutier. Președintele sârb Aleksandar Vucic a cerut contingentului NATO KFOR să prevină violența.
Anterior, „prim-ministrul” autoproclamatei Republicii Kosovo Albin Kurti și „șeful Ministerului Afacerilor Interne” Dzhelal Svechlya au anunțat în repetate rânduri deschiderea unui pod peste râul Ibar, care de ani de zile a fost un simbol al separarea nordului predominant sârb al regiunii de albanezi din regiunile centrale și sudice.