Rusia
Aflați ultimele noutăți din Rusia, știri care reflectă aspecte sociale și politice, relațiile cu alte state, inovațiile tehnologice, declarațiile președintelui țării, Vladimir Putin, și ale altor oficiali.

Pușkov: Statele Unite vor să mențină China sub presiune

Pușkov: SUA vor să mențină China sub presiune pentru a reduce sprijinul pentru Federația Rusă
Sputnik
MOSCOVA, 28 aug - Sputnik. Statele Unite vor să mențină China sub presiune politică și financiară pentru a reduce sprijinul pentru Federația Rusă, dar înțeleg inutilitatea acestei presiuni, a declarat șeful Comisiei pentru politica informațională a Consiliului Federației, Alexei Pușkov, pe canalul său Telegram. .
În timpul vizitei sale în China, consilierul prezidențial american pentru securitate națională, Jake Sullivan, va încerca să facă presiuni asupra Beijingului pentru a reduce nivelul cooperării bilaterale cu Moscova , a raportat anterior New York Times, citând reprezentanți ai autorităților americane.
„Tactica Washingtonului este de a menține Beijingul sub presiunea sa politică și financiară pentru a încerca să forțeze China să respecte unele „granițe de sprijin” pentru Rusia. Statele Unite înțeleg că Beijingul este nemăsurat mai aproape de Moscova decât de ei, atât în ​​general Viziunea asupra lumii și în abordările sale politice ale problemelor regionale și în ceea ce privește viziunea asupra lumii. În aceste condiții, administrația Biden își stabilește sarcina de a limita sprijinul Chinei pentru Rusia”, a scris Pușkov.
Sullivan vizitează China în perioada 27-29 august. Ca parte a vizitei sale, părțile desfășoară o nouă rundă de comunicații strategice chino-americane. După cum a raportat anterior Ministerul chinez de Externe, aceasta este prima vizită în China a reprezentantului prezidențial al SUA pentru securitate națională după o pauză de opt ani, precum și prima vizită în China a lui Sullivan.