Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

CEC: peste 8.000 de persoane au trecut procedura de înregistrarea prealabilă

Majoritatea cetățenilor moldoveni care s-au preînregistrat pentru a vota în străinătate sunt din Rusia.
Sputnik
CHIȘINĂU, 28 aug - Sputnik. Peste opt mii de cetățeni moldoveni s-au preînregistrat pentru a vota în altă țară pe 20 octombrie la alegerile prezidențiale și referendum.
Potrivit datelor plasate pe site-ul oficial al Comisiei Electorale Centrale (CEC), până în prezent au trecut procedura de înregistrare 8499 de alegători.
Cel mai mare număr de persoane înregistrate sunt din Federația Rusă (3.151 de persoane).
Potrivit CEC, a doua țară după Rusia din punct de vedere al numărului de persoane care doresc să voteze la alegerile din Moldova este Italia (832). În Germania, 752 de cetățeni moldoveni și-au declarat intenția de a vota.
Anterior, CEC a declarat că înregistrarea prealabilă va ajuta instituția să determine numărul de secții de votare care urmează să fie deschise în străinătate. Termenul limită pentru înregistrarea prealabilă este șase septembrie.
În ceea ce privește votul prin corespondență, care are loc în șase țări și pentru care înregistrarea prealabilă este obligatorie, numărul celor care doresc să voteze prin corespondență este în prezent de 640. Dintre aceștia, 526 sunt din Statele Unite și Canada, iar alți 114 din patru țări europene.