Internațional
Urmăriți site-ul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu noile evoluții în politica internațională și relațiile dintre țări.

Britanicii au fost avertizați despre deciziile „dureroase” care vor fi luate de guvern

Cetățeni britanici la Londra. Foto de arhivă
Prim-ministrul Starmer i-a avertizat pe locuitorii Marii Britanii că va lua decizii „dureroase” în octombrie
Sputnik
CHIȘINĂU, 28 aug - Sputnik. Prim-ministrul Marii Britanii, Keir Starmer, i-a avertizat pe cetățenii țării despre viitoarele decizii „dureroase”, care vor fi anunțate în timpul tradiționalei prezentări a planului financiar al guvernului în toamnă.
Șeful Ministerului britanic de Finanțe, Rachel Reeves, va vorbi în Parlament pe 30 octombrie. În timpul unor astfel de discursuri, autoritățile vor anunța schimbări în domeniul impozitării și al cheltuielilor bugetare.
„Voi fi sincer cu voi, va fi prezentat un buget în octombrie și va fi unul dureros. Nu avem de ales, având în vedere situația în care ne aflăm”, a declarat Starmer în timpul discursului. Acesta a fost difuzat pe pagina de social media X a politicianului.
Prim-ministrul a recunoscut că situația din țară va continua să se deterioreze și abia mai târziu se va îmbunătăți.
Anterior, ziarul Telegraph a raportat că Starmer odată cu discursul său va deschide calea pentru reduceri bugetare și creșteri fiscale, contrar promisiunilor electorale.
În iulie, noul șef al Ministerului britanic de Finanțe, Rachel Reeves, a declarat că economia țării se află în cea mai proastă stare de la al Doilea Război Mondial. Ulterior, ministrul a raportat o „gaură” de 22 de miliarde de lire sterline în buget, care ar fi fost lăsată de conservatori.
Alegerile parlamentare din Marea Britanie au avut loc la 4 iulie, iar laburiștii au obținut 412 locuri, asigurându-și majoritatea absolută în parlament și înlăturând conservatorii aflați anterior la putere. În ziua următoare, Starmer a devenit oficial cel de-al 58-lea prim-ministru al Regatului Unit.