Internațional
Urmăriți site-ul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu noile evoluții în politica internațională și relațiile dintre țări.

Ucraina se va confrunta cu cea mai grea iarnă din istorie

Linie electrică de înaltă tensiune. Foto de arhivă
Galușcenko: iarna din 2024 poate deveni cea mai grea din istoria Ucrainei
Sputnik
CHIȘINĂU, 27 aug - Sputnik. Ucraina este posibil să se afle în pragul celei mai grele ierni din istoria sa, a declarat ministrul Energiei al Ucrainei, Gherman Galușcenko, într-un interviu acordat presei europene.
Oficialul a declarat săptămâna trecută că pentru sistemul energetic ucrainean iarna viitoare va fi mai dificilă decât cea precedentă. El a menționat că autoritățile vor trebui să refacă toate instalațiile energetice avariate și, în același timp, să asigure protecția cu sisteme de apărare antiaeriană primite de la țările occidentale.
Din octombrie 2022, forțele rusești lovesc instalațiile energetice, cele din sectorul industriei de apărare, ale administrației militare și ale comunicațiilor ucrainene. Ukrenergo a declarat că valoarea pagubelor produse instalațiilor energetice din Ucraina este extrem de ridicată, centralele electrice și substațiile funcționând la capacitate maximă.
În februarie anul trecut, șeful consiliului de administrație al companiei, Volodimir Kudrițki, a avertizat că sistemul energetic va întâmpina periodic un deficit de energie.
Galușcenko a îndemnat populația să se pregătească pentru eventuale pene de curent și să cumpere generatoare.