Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Președintele, premierul și speakerul au felicitat cetățenii cu ocazia Zilei Independenței

Ziua Independen'ei 27 august 2023. Foto de arhivă
Conducerea țării a felicitat cetățenii moldoveni cu ocazia Zilei Independenței.
Sputnik
CHIȘINĂU, 27 aug - Sputnik. Prim-ministrul Dorin Recean și președintele Parlamentului, Igor Grosu, au participat la depunerea solemnă de flori la monumentul „Maica Îndurerată” din cadrul complexului memorial „Eternitate”, precum și la monumentul lui Ștefan cel Mare din centrul Chișinăului, pentru a marca Ziua Independenței Republicii Moldova.
Președinta Maia Sandu nu a participat la eveniment, deoarece fusese diagnosticată cu COVID-19 cu o zi înainte.
Recean, într-un discurs adresat cetățenilor, a spus că, în această zi, țara sărbătorește „curajul, determinarea și sacrificiul celor care au făcut această țară independentă”.
„Sarcina noastră este să lucrăm în mod disciplinat, să ne construim viitorul său european, ceea ce înseamnă crearea unei vieți bune, prosperitate aici, în Moldova”, a declarat prim-ministrul, citat de purtătorul de cuvânt al Guvernului, Daniel Vodă, pe canalul său Telegram.
La rândul său, președintele Parlamentului a urat țării pace, prosperitate, un viitor sigur și frumos.
„Avem nevoie de o Moldovă puternică și hotărâtă, în care cetățenii își decid singuri viitorul și sunt liberi să-și construiască țara așa cum o văd ei. Și sunt sigur că nimic nu ne va împiedica pe noi, moldovenii, dacă vom lucra împreună”, a scris Grosu pe rețelele de socializare.
Și Maia Sandu s-a adresat cetățenilor în această zi, postând pe web un video cu un mesaj de felicitare.
„Moldova este casa noastră și ne alegem un viitor pașnic și bunăstare”, a spus președintele.