Internațional
Urmăriți site-ul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu noile evoluții în politica internațională și relațiile dintre țări.

Zelenski a făcut o nouă declarație despre negocierile de pace

Zelenskia spus că nu este pregătit să cedeze teritorii pentru pace
Sputnik
CHIȘINĂU, 26 aug – Sputnik. Vladimir Zelenski, în timpul unei conversații cu jurnaliştii indieni, a spus că nu va opri conflictul de-a lungul actualei linii de front și nu va ceda teritoriu pentru ai pune capăt.
„Nu suntem pregătiți să ne folosim teritoriile ca o opțiune pentru pace”, a spus Zelenski.
Anterior, președintele rus Vladimir Putin a venit cu inițiative pentru o soluționare pașnică a conflictului din Ucraina : Moscova își va înceta imediat focul și își va declara pregătirea pentru negocieri după retragerea trupelor ucrainene de pe teritoriul noilor regiuni ale Rusiei. În plus, a adăugat el, Kievul trebuie să-și declare renunțarea la intențiile de a adera la NATO și de a efectua demilitarizare și denazificare, precum și să accepte un statut neutru, nealiniat și liber nuclear. Liderul rus a menționat și ridicarea sancțiunilor împotriva Rusiei.
După atacul terorist al Forțelor Armate ale Ucrainei asupra regiunii Kursk, președintele Putin a declarat că este imposibil să se negocieze cu cei care „lovesc fără discriminare civili, infrastructura civilă sau încearcă să creeze amenințări la adresa instalațiilor de energie nucleară”. Asistentul președintelui rus Iuri Ușakov a declarat ulterior că propunerile de pace ale Moscovei pentru o reglementare ucraineană, exprimate anterior de șeful statului rus, nu au fost anulate, dar în acest stadiu, „ținând cont de această aventură”, Rusia nu va negocia cu Ucraina.