Rusia
Aflați ultimele noutăți din Rusia, știri care reflectă aspecte sociale și politice, relațiile cu alte state, inovațiile tehnologice, declarațiile președintelui țării, Vladimir Putin, și ale altor oficiali.

În septembrie vor fi anunțați câștigătorii concursului foto Andrei Stenin-2024

Sputnik
CHIȘINĂU, 26 aug - Sputnik. Comitetul de organizare a celei de-a 10-a aniversări a Concursului Internațional de Fotojurnalism „Andrei Stenin” va anunța câștigătorii din lista scurtă în cadrul unei ceremonii care va avea loc pe 3 septembrie la Muzeul de Stat de Istorie Contemporană a Rusiei. În cadrul ceremoniei va fi dezvăluită și principala intrigă a concursului - numele câștigătorului principalului premiu, Marele Premiu.
Juriul internațional al concursului din 2024 a selectat câștigătorii din peste două mii de lucrări trimise din 36 de țări - lucrările a 32 de tineri fotografi din zece țări: Bangladesh, Marea Britanie, Spania, India, Italia, China, Myanmar, Rusia, Siria și Africa de Sud.
Expoziția cu lucrările fotografice câștigătoare va fi prezentată la Muzeul de Stat de Istorie Contemporană a Rusiei (strada Tverskaya nr. 21, Moscova) până la sfârșitul lunii septembrie.
De asemenea, cu ocazia ceremoniei va fi lansat tradiționalul turneu de expunere a fotografiilor câștigătorilor concursului. Expoziția internațională road-show are deja programate opriri la galerii din Etiopia, Serbia și Argentina, dar geografia turneului internațional va continua să se extindă.