Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Activitatea CEC-ului continuă: Bolea a depus documentele, Stoianoglo a colectat semnături

Comisia Electorală Centrală continuă să informeze despre mersul depunerii documentelor pentru înregistrarea grupurilor de inițiativă.
Sputnik
CHIȘINĂU, 26 aug - Sputnik. Comisia Electorală Centrală (CEC) a recepționat următoarele seturi de documente pentru înregistrarea a două grupuri de inițiativă pentru susținerea candidaților la funcția de președinte, transmite instituția.
Astfel, documentele au fost depuse de către:
un grup de inițiativă constituit de cetățeni în susținerea candidatului Alexandru Arsenie;
un grup de inițiativă constituit de cetățeni pentru susținerea candidatului Vasile Bolea.
Amintim că anterior CEC a refuzat să înregistreze blocul Victoria, care a desemnat drept candidat unic la prezidențiale un reprezentant al unuia dintre partidele membre, Vasile Boliu.
Tot pe 26 august, Partidul Verde Ecologist a solicitat înregistrarea în calitate de participant la referendumul constituțional din 20 octombrie 2024 cu opțiunea „Da”.
CEC va verifica corectitudinea documentelor în termen de trei zile de la primirea lor și va decide cu privire la înregistrarea sau refuzul înregistrării grupurilor de inițiativă și a participantului la referendum.
Tot luni, CEC a primit documentele și foile de semnături în susținerea lui Alexandru Stoianoglo în calitate de candidat la funcția de președinte. Anterior, acesta a primit susținerea Partidului Socialiștilor.
Conform legislației, verificarea documentelor și a foilor de semnături trebuie efectuată în termen de șapte zile, după care CEC va decide asupra înregistrării sau neînregistrării candidatului.